Perspektiv

Har vi startat elden?

Ibland måste man försätta sig själv i en minst sagt knepig situation för att göra en poäng. Som att sätta sig i ett flygplan med män beväpnade med automatkarbiner och sedan krascha planet utan överlevare samtidigt som man själv överlever. Ungefär som Bane gjorde i The Dark Knight Rises.

Hans poäng: att starta en eld som reser sig. Och det är någonstans där vi kommer in i bilden. I vårt fall handlar det väl snarare om att sätta sig i ett rum med inte alltför vänligt inställda journalister som i en timma grillar oss om vad vi ”egentligen står för” och vad vi ”menade med det där twitterinlägget om helikoptrar” och så vidare. Det är inget självmordsuppdrag, men det är något som de allra flesta svenskar heller aldrig skulle göra. Försöka starta en eld som reser sig.

Althögern är ett av det mest framgångsrika metapolitiska experimentet i modern tid. En höger som förhåller sig till samtiden, är humoristisk, framåt och fullständigt oförutsägbar. Borta är lajvande om 1800-tals sparkcyklar från Flen och muh ekonomiska principer om den fria marknaden. Istället en mosaik av autister, gymkillar, libertarianer, 4channare, sverigedemokrater  och identitärer.

Situation: Västerlandet håller på att gå under och européer byts ut till en mer servil brun underklass.
Analys: Inga högerpartier i världen har förhindrat utvecklingen, tvärtom har de approprierat vänsterliberalers föreställningsvärld.
Lösning: Krascha planet.

Så vad innebär det att starta en eld? Sverige består idag av en rad olika högerradikala initiativ och rörelser. Vi har framgångsrika Motgift med legendarer vid rodret, Sverigedemokraterna har sopat mattan med alla andra nationalistiska parlamentariska alternativ (än så länge), Fria Tider och Avpixlat har hundratusentals läsare varje vecka. Du är aldrig mer än ett klick bort från sanningen, och det är så det ska vara. Helt i sin ordning. Så varför behövs althögern? Svaret: althögern behövdes för länge sedan. En framgångsrik högerradikal motkultur är vad som saknats när den kulturradikala vänstern skördat enorma framgångar i efterkrigstidens Västerland. En höger som förstår vikten av memer, symboler, appropriering och även övertagande av populärkulturen är ett vapen i rätt hand. Detta i kombination med en kulturvänster som växt sig feta och rädda för att förlora sin position (eller felaktigt anta någons könstillhörighet) innebär att spelfältet är öppet.

Allt är tillåtet tills det blir rapporterat på Twitter. Alla moderna tabun är öppna för oss att kritisera, förlöjliga och skratta åt. Vi behöver inte försvara några rådande värderingar för det finns inget värt att försvara. Med det sagt finns det ett djupt underliggande allvar och en tro på att något nytt går att bygga upp, något som baserar sig på vårt gemensamma arv, kultur, historia och religion. I grunden finns en stark tro på bildning och självförbättring. Med detta har vi också kommit till insikt om att vi måste engagera omvärlden och vara en del av samtalet, både på nätet såväl som i köttrymden. Vår största ambition är att bli en faktor, fortsätta locka unga och intelligenta, och på sikt hjälpa svensken att resa sig ur ruinerna och erkänna sin rätt att existera.

 • ………..
  • KrugalSvylse

   Mem. På svenska heter det mem. Om man skriver memes är det inte översatt. Sheesh.

   Och med sheesh menar jag ”jisses”, fast på ett hippare sätt. Typ.

   • ………..

    Tror du att jag har gjort den där själv eller? 😉

 • オスカー

  Christoffer, angående Richard Spencers rekommenderade boklista, har ni en boklista som är mer relevant för den Skandinaviska hären, eller skall vi gå efter herr Spencers lista? (som går att finna här: http://www.radixjournal.com/blog/2016/8/10/critical-reading)

  Samt så vill jag även rekommendera att de svenska folket investerar i att köpa bokserien Svenska folkets underbara öden (går att finna hos arkos.com), så att ni har sann svensk historia i förvar innan den regressiva vänstern lyckats förvränga och skriva om Sveriges historia för alltid.

  • Bra idé det får vi garanterat läge att återkomma till framöver.

   Och ja, en bokserie som vi också ställer oss bakom.

 • White Mothership

  Att översätta memes till svenska är bra och går ju naturligtvis men ”D’nera”? D’nations är åtminstone utskrivet talspråk men D’nera blir ju väldigt märkligt (å andra sidan ökar det det finurliga med det och ju därigenom kanske meme-potentialen).

  Jaja, det kanske löser sig när det finns mer svenskt althögermaterial, det är väl kanske i detta läge naturligt att vi influeras starkt av ord-lekar och liknande som egentligen bara fungerar på engelska.

  • Ingen stridsfråga och vi välkomnar ett bättre förslag, meritokrati är väldigt explicit vitt!

 • RogueSquadron

  Jösses, jag undrar vem som står bakom det här brevet.