Perspektiv

”Vi kan aldrig veta vem som är terrorist eller inte”

Ja det stämmer att vi inte kan veta vem som är terrorist eller inte när folk kommer till vårt land från sandigare länder. Åtminstone aldrig på ett sätt som ger oss fullständig säkerhet. Stängda gränser går att kombinera med att fortsatt dra nytta av globaliseringens fördelar, att det ena utesluter det andra är en falsk uppfattning. 

Den dominerande föreställningen är att vi idag måste välja: antingen öppna gränser och fördelarna som en global värld de facto ger, eller Nordkorea. Det verkar inte som det finns någon nyans trots att det finns ett antal moderna länder som visar på motsatsen. Japan och Sydkorea är två länder som på alla sätt och vis drar nytta av globaliseringens fördelar och den tekniska utvecklingen i stort. Detta samtidigt som de helt undvikit främmande etniska enklaver och månatliga terrorattacker. Därför är det av högsta vikt att vi  dekonstruerar narrativet om ”allt eller inget” och erbjuder ett trovärdigt alternativ som ger värde.

Även Östeuropa har litet till inget terrorhot.

Althögern borde nå ut till de förvirrade liberaler som inte tror att det finns något vettigt val. Detta är vad vi bör kommunicera till dessa människor:

Först och främst,  Dunkin Donuts kan finnas i Sverige utan att du samtidigt behöver riskera dina barns liv när de går på konsert. Till de som värdesätter det ”öppna samhället” så vill vi till er säga att ja, ni kan få behålla era resor och matupplevelser. Samtidigt så kan vi också erbjuda er något som många idag känner gått förlorat: den upplevda tryggheten. Det enda ni behöver göra är att ta er egen sida, identifiera er som svenskar med ett kollektivt intresse. Agera sedan genom att göra rätt val i livet som gynnar både er och de ni har ett gemensamt intresse med. Det finns många sätt ni kan göra detta på. Rösta på ett nationalistiskt alternativ, engagera er i lokalsamhället och lär känna er omgivning, sök likasinnade genom att nätverka både på nätet och i köttrymden, håll er i form då ni är skyldiga både er familj och era vänner att finnas där om något skulle inträffa, och mycket mer. Detta kommer öppna acceptansen både för att stänga gränserna samt en framtida återvandring.

Kontentan är att vi vill erbjuda ett alternativ till folk som innebär ett mervärde, även om vi själva har en kritisk inställning till konsumtionssamhället och den innehållslöshet som det innebär måste vi också inse att det idag de facto finns människor som tror att ständig terror är ett pris som är värt att betala. Detta narrativ är vad vi vill motsignalera.

 • sphj

  Japan och Ungern är utmärkta exempel på länder där det går att turista utan att behöva vara rädd för hemmagjorda bomber.

  Det är tragiskt, men uppenbarligen kan vi som samhälle tolerera ett antal barn döda i terror varje år. Frågan är hur många. Intensiteten och antalet döda per incident lär öka. Finns det en nivå vid vilken kommer reagera?

  För att komma åt terrorn i grunden krävs radikala förändringar i förd politik, men även på djupare plan. Vi behöver se oss som ett folk för att komma till rätta med det hela. Ett folk som dessutom vill överleva.

  För övrigt, har du tagit kontakt med de bakom koling.nu? De producerade under sin tid de bästa svenska memes jag sett. Kan vara en god inspirationskälla.

  • Troligen är drivet för mångfald viktigare än antalet terrordåd, just nu. Det kan så klart ändras, även om jag inte tror det kommer ske under en överskådlig framtid. Nationalism är farligare för globalisterna än diverse kebabhändelser. Därav reaktionerna.

   Jo vi har lite kontakt med någon från koling, de är duktiga och vi bör garanterat göra något med dem.