Perspektiv

Aron Flam är nu alt-light

Aron Flam är ståuppkomikern som arbetar på SvT, samtidigt som han vill avskaffa SvT. Flam har i sin podcast ”Dekonstruktiv kritik” den senaste tiden fört fram kritik mot vänstern som få andra vågat föra fram i Sverige. Några av dessa få andra har han dessutom intervjuat. Jag vill med denna text utnämna Flam till Sveriges första medlem av Alt-light.

Alt-light, eller lätthögern, är hanrejerna i den anglosaxiska kultursfären som försökte appropriera begreppet Alt-right, men som misslyckades. Några av de mest kända är Gavin McInnes (en av grundarna av Vice, som nuförtiden mest är kända för att låta efterblivna reportrar göra dokumentärer om annars intressanta saker), Steven Crowder och Paul Joseph Watson. Flam har inte försökt appropriera begreppet alternativhöger naturligtvis, men han passar något så när in i lätthöger-begreppet.

Här förklarar Gavin McInnes skillnaden mellan Alt-right och Alt-light

Flam är en obotlig liberal, men ganska bra ändå. Personer utan en tydlig koppling till landet och folket har en tendens att, om de är höger, bli liberaler. Det är inte så konstigt, är du mer rotlös så kommer du knappast bli nationalist. Du har inte de banden som krävs. Aron Flam är jude, dock född och uppväxt i Sverige. Han har till och med uttryckt detta i sin podcast som en av orsakerna till att han inte är rädd att vara politiskt inkorrekt. Han känner sig inte helt hemma och kan därmed sticka ut på ett sätt som många svenskar inte vill. Samma fenomen kan observeras i Chang Frick, chefredaktören för Nyheter Idag. Frick är till hälften jude och till hälften zigenare, på det till stor del kulturellt svensk. Han försökte ett tag att bli sverigedemokrat, men slutade som libertarian.

Flam, precis som hans återkommande och alltid intressanta gäst Alexander Bard, uppskattar precis som många andra liberaler degeneration. Det är en hel del prat om droger, prostitution och liknande. Den liberala politiska inställningen, som står för individuell frihet, brukar tyvärr vara sammankopplad med den personliga inställningen ”sköt dig själv, skit i andra”. Jag har skrivit om detta på Motpol.

Lätthögern är bra för alternativhögern. Många av dem är begåvade och intressanta, som Flam, och slår stora hål i vänsterns massiva mur av hjärntvätt och sinnessjukdom. Det är något som uppskattas av väldigt många och när en normis väl har börjat ta reda på saker så sjunker de ofta djupare och djupare ner i groddammen av förbjuden kunskap. Längst där nere väntar vi.

Här är Aron Flams podcast. Akta så du inte får liberalsjukan bara.

 • rutger4

  Han framstår mer som en neocon än lätthöger.

  • Karl Olsson

   Nja Neocons är ju fortfarande konservativa i någon mening till skillnad från Aron som snarare är liberal.

 • Dante

  Juden Aron är till den stora förvåningen en svenskhatare som har gjort en hel ståuppföreställning som han har döpt till ”En svenskfientlig afton”, han kallar SD för ”Nazister” och ser ”antisemitism” överallt.

 • White Mothership

  Är inte Aron Flams enda beröringspunkt med altlight degenerationen och kritiken av vänstern och politisk korrekthet? Och även om alt light är lite meningslösa och mellanmjölk, saknar idéer och egentligen mest tycker illa om vänstern så är de flesta åtminstone kulturnationalister.

  Aron Flam verkar mest vara ännu en samhällsfförstörande liberal, en sån som gillar att bryta ned och dekonstruera allt som är positivt och som uppskattar allt det som är degenererat i västerlandet – toleransen för homosexualitet, jämställdheten, friheten att ta droger och trycka upp en arm i en annan mans anus, individualismen och dyrkandet av rasblandning mm.

  Gamla SDU verkar faktiskt vara det närmaste alt light vi har haft i Sverige. De har en kompromisslös inställning till vänstern, liknande strategitänk som alt light, samma inställning till nationalism, är inte hysteriskt negativa till Ryssland, tar avstånd från politisk korrekhet etc men undviker att diskutera biologiska skillnader mellan olika folk och det judiska inflytandet.

  • Karl Olsson

   Skulle nog säga att sd är alt-light gamla sdu var nog alt-right.

 • Karl Olsson

  Jag uppskattar en del utav det Aron gör tycker framförallt om hans skämt om varför han inte röstade på SD, dean har han vissa skarpa analyser. Bara för att någon inte skulle vara helt på vår sida så innebär det inte att man behöver stänga dem ute helt som vänstern gör. Om han är alt-light vet jag inte i så fall borde det tack vare hans kritik mot feminism men jag anser att det krävs mer än så för att definieras som alt-light. Lyssnar förövrigt på två av hans podcasts inte den med babbarna dock.

 • Sven™

  Alt-kike menar ni väll? 😉