Multimedia

Ny dansk althögerpodcast: Radio 266b

Den inom althögern välkända satirtecknaren Boatsinker gör nu gemensam sak med danska kollegan Lord Lolland och producerar den första danska althögerpodcasten på danska. Vi är glada att meddela att vi kommer syndikera deras avsnitt här framöver. För att ge dem en bra start valde vi att göra en kortare intervju som ni kan läsa nedan.

Redaktionen: Berätta lite vilka ni är, vi kan börja med dig Lord Lolland.

Lord Lolland: Jag är 20+ år, kom med i althögern för ca 1,5 år sedan. Var väldigt vänster ett tag men det ändras en dag när jag sommarjobbade på en loppmarknad. En stor busslast med nyalända ”flyktingar” skulle dit och fynda och ett rejält kaos uppstod. Jag och min syster blev verbalt påhoppad av ett flertal araber, sedan dess förstod jag att de inte var som oss.

Boatsinker: Jag är i 30-års åldern, stabilt jobb, skulle beskriva mig själv som en enkel dödsknarkarnazist. Har varit medveten om invandringsfrågan sedan barnsben och egentligen alltid varit aktiv i motståndet kring en fortsatt invasion. Senare i livet förstod jag att det finns krafter bakom massinvandringen som inte enbart kan skyllas på invandrarna själva. Den så kallade köpmansfrågan. Ungefär där kände jag att alla bitar föll på plats.  Det jag respekterar och uppskattar med althögern är att det är ett levande sällskap som lyfter upp varandra med fokus på bildning och självförbättring. Mitt bidrag har varit att rita satiriska porträtt som berör samtidsfrågor, något ni hittar enklast på min twitter.

Redaktionen: Berätta om er show och vad som inspirerat er.

Boatsinker: Jag försökte hetsa fram någon annan att göra detta, men sen insåg jag att det inte fanns någon annan som orkade så då körde jag igång. När jag säger jag så menar jag att Lord Lolland i princip sköter all produktion och redigering medan jag skitpostar :^).

Lord Lolland: Precis Boatsinker är något av en luddit så lotten föll på mig. Jag försöker att inte göra ett alltför bra jobb då jag inte vill förolämpa våra andra kollegor därute i världen.

Boatsinker: Vi gillar så klart TRS, Daily Stormer men även NMR:s podcast, Red Ice etc. Finns inte så mycket i Danmark vilket vi vill ändra på.

Redaktionen: Stort av dig Lolland. Jag reagerade lite på namnet, 266b. Förklara vad det betyder.

Lord Lolland: Det är namnet på paragrafen som omfattar det som i Sverige heter hets mot folkgrupp. Naturligtvis har vi inga planer för att bryta mot den själva, vi är så klart 100% satiriker.

Redaktionen: Med det så tackar vi för att ni tog er tid och vi ser fram emot att höra mer av er framöver.