Perspektiv

En grundkurs i språkkrig

Ett av de mest effektiva sätten att påverka människors sätt att tänka på är genom att ändra sättet på vilket de använder språket. Detta används idag i institutioner som till exempel skolan för att genomdriva olika former av neomarxistiska agendor. Det är nog mer än en förälder som fått hem en lapp från skolan där ordet ”hen” används. Inom media är användningen av propagandaord också utbredd och används tillsammans med vänstervinklingar och motviljan att rapportera om vissa företeelser för att få konsumenten att tänka på ett visst sätt.

Det här är ett språkkrig som antagligen har pågått sedan ungefär år 1984. När vi nu börjar närma oss det nuvarande nuvarande året är det dags att slå tillbaka. För er som inte redan har insett vad som sker följer därför en genomgång av några av de vanligaste begreppen i språkkriget och varför de används.

  • Ensamkommande flyktingbarn

Ung lycksökande man från Afghanistan låter inte så spännande. Varför inte istället försöka frammana lite sympati hos diverse batikhäxor som har så mycket moderskänslor att det sprutar ur öronen genom att kalla dem för ”ensamkommande flyktingbarn”? Eller i och för sig, på vissa av dem verkar det som att de skulle tycka att det var rätt spännande med ung lycksökande man från Afghanistan också.

Börja med att kalla dem för ensamkommande. De är alltså helt ensamma i denna värld, vilket låter väldigt sorgligt. De är dessutom flyktingar redan från start, oavsett om de går in under en sådan definition på riktigt eller inte. Sen är de barn! VI TALAR OM BARN! Strunt samma att de egentligen ofta är tonåringar och lite nu och då i själva verket vuxna män. Ensamkommande flyktingbarn, ett propagandaord medvetet utformat för att påverka vissa människors medkänsla och därmed få dem att förespråka att ta in dessa människor i landet.

  • Hen

OBS ej ett montage, ja det är en riktig bild.

Det är problematiskt att vi använder orden ”han”, ”hon” och ”man” så ofta som vi gör. Vi vet ju att allt som har med kön och göra och inte är rent fysiskt i själva verket är en social konstruktion. De som under livet fått lära sig att identifiera sig som kvinnor är förtryckta av de kroppar som identifierar sig som män. Därför är det hemskt när någon säger något som ”det vet man ju” eller ”han svängde till vänster där borta”. Det är också extremt jobbigt och omständigt att använda begrepp som han/hon, denne eller kanske en titel eller ett namn. Därför ska vi istället använda ordet ”hen” och istället för ”man”, ordet ”en”. Det är dessutom väldigt praktiskt för oss eftersom att vi då kan påverka de kroppar som identifierar sig som heterosexuella män att kanske förtrycka andra kroppar lite mindre, men berätta inte det för någon! Säg bara istället att begreppet ”hen” helt enkelt är ett oskyldigt, modernt och inkluderande sätt att tala och skriva!

  • Papperslös invandrare

Alla är vi slarviga ibland. Vem har inte slarvat bort ett papper någon gång? Så vem är du att säga att bara för att någon råkar befinna sig i landet ”illegalt” så ska den personen inte vara lika mycket värd som oss andra?

Artisten Dan Park agerar medmänniska.

Begreppet i sig är intressant, det exkluderar redan från start möjligheten att personen i fråga faktiskt ljuger och bluffar sig in i landet. Effektivt sätt att försöka exkludera även den tanken i människors medvetande. Hen är ju bara papperslös! Ingen människa är illegal och det är så lätt att bara tappa lite papper på vägen när en flyr hals över huvud från bomber som cis-män släpper!

  • HBTQ-personer

Att kalla olika ”sexuella minoriteter” (ett intressant begrepp i sig) för HBTQ-personer är ett försök att slå ihop olika företeelser i syfte att bygga ett stort politiskt slagträ. Dessa minoriteter kan då behandlas som en grupp (vare sig de vill det eller inte) som betraktas som förtryckta. Förtryckta av vita ”cis-män” framförallt. Perfekt för den postmoderne neomarxisten av idag.

Språkkriget är ett krig om normisarnas själar. De förstår inte vad som händer, vilka som slåss eller vad det innebär. Men det förstår vi. Vi behöver återta vårt språk som ett led i återtagandet av hela vår civilisation. Språkkriget är här, hör vårt mäktiga stridsrop: REEEEEEEEE!