Perspektiv

Har du betalat din blatteskatt, lille vän?

Tänk om svenskens drivkraft i sitt motstånd mot invandringen har sin grund i såna enkla företeelser som bråk i tvättstugan, irritation över högljudda utländska röster på bussen, och vetskapen om att de inte är vi? Att det är primärt detta, och inte ekonomiska argument eller ökad brottslighet, som får dem att rösta på Sverigedemokraterna eller ännu värre? Det kan alltså vara så att det är den ofrivilliga dagliga taxeringen på ditt välmående som är den primära drivkraften för det motstånd som nu håller på att formera sig. 

Blatteskatten är den dolda skatten, den skatt som inte återfinns på någon skattesedel eller redovisad på något skattekonto hos Skatteverket. Den debatteras och beslutas inte om i Riksdagen, du kan heller inte få något tillbaka på den. Det är den skatt som ingen politiker lovar att sänka. Likväl existerar den överallt, den tas ut varje dag och den blir allt högre och högre.  Du ser den, du hör den, du känner den dagligen. Vit flykt, sämre tillit till varandra (även mellan svenskar), minskat civilkurage (vem orkar agera när du kan bli knivhuggen för mindre tillsägelser), och ett sämre mående folk är alla effekterna av den vardagliga blatteskatten som dras från oss. Faktum är att en stor del av ditt liv går ut på blatteskatteplanering. Undvik alla situationer som leder till att skattesatsen ökar, ta omvägar, bussen istället för tunnelbanan, bilen istället för tunnelbanan, 100 000 kr kvm för att få bo vitt i ett par år till. Detta räcker så klart bara en bit, i slutändan betalar du den vare sig du vill eller inte.

Vad kan då kategoriseras som en beskattning i vardagen? Det är olika för olika personer, olika för olika kön, och olika för olika åldrar. Vi har samlat ett per återkommande teman nedan:

 • ”Koruna plz koruna plz”. Grattis, blatteskatten betald redan på morgonen på väg in på jobbet när den första tiggaren sitter utanför affären eller trakasserar dig på årets första uteservering.
 • Nyinflyttad och chans på lägenhet men upptäcker att den ligger i valfritt berikat område och hellre flyttar runt var tredje månad? Ka-ching, blatteskatt betald.
 • Din dotters favoritartist spelar på en gratiskonsert i Kungsträdgården i Stockholm? Finns ingen skatt som är värd det potentiella övergreppet.
 • Din vardag ser ut som en labyrint där du med varje steg försöker minimera potentiell berikning men råkar hamna bredvid spännande gäng med kraftig brytning? Det blir halva ditt välmående för dagen tack.
 • Dina väldigt baserade grannar från tropiskt klimat har 7 busiga barn som är vakna från morgon till kväll, dörren står öppen och sprider kryddiga dofter och saker i porten går sönder titt som tätt. Beskatta upp mitt liv fam!
 • Färgar ditt blonda hår brunt för att slippa bli utstirrad och avklädd med blicken? Södertäljeskatten även kallat.
 • Sätter dina barn i kö när de är två dagar gamla så de ska kunna gå i en bra(*host* VIT) skola? Betala 400 och gå vidare till gå.
 • Kan aldrig sitta längst bak i bussen för du vet vilka som sitter där? Korrekt, du har precis begränsat potentiella sittplatser med 50%.

Det går att räkna upp betydligt värre exempel på när blatteskatten inte bara taxerar utan förstör ditt välmående för en lång tid framöver, då har du blivit blattepunktbeskattad. Oftast reserverat för särskilt vidriga dåd såsom gängskjutningar på offentliga ställen, gruppvåldtäkter, grova personrån och grov misshandel. Denna typ av beskattning skapar en skatteskuld i ditt välmående som tar lång tid att betala tillbaka.

Svensken är stressad och tillbakatryckt, hoppas inget hemskt händer framöver lel

Poängen är dock att det är just de små vardagliga ”incidenterna” som är avgörande för hur de allra flesta uppfattar världen och det gör också de som beskriver världen på ett korrekt sätt relevanta. Visst har vi våra autister(vad vore vi utan dem?) som älskar grafer, statistik och ekonomiska argument. Det har varit en viktig del i rödpillrandet av framför allt yngre män som varit dem som också engagerat på en högre politisk nivå.

Klart står dock att den känslomässiga relation som normisar har till deras omgivning är något som måste ordsättas, memsättas, beskrivas och synliggöras. Med denna artikel hoppas jag kunna åstadkomma detta, jag vill göra blatteskatten till en valfråga 2018. Men, säger du, det finns ett alternativ redan. Sverigedemokraterna vill ta itu med problemen.

Sverigedemokraterna vill inte avskaffa blatteskatten, de vill bara införa ett blatteskatteavdrag. En nominell ökning i ditt välmående för dig som faktiskt jobbar och gör rätt för dig. Ditt liv blir möjligen något uthärdligare ett tag, tiggaren försvinner, kriminella får ett straff värt namnet och en försök till återsändande av icke-svenskar påbörjas. Glöm dock att du slipper skatten helt. Vi talar om en sänkning på ett par procent och under en kortare tid. Dagens samhälle saknar visioner och lösningar för att på sikt helt avskaffa blatteskatten, det blir upp till oss att mema fram en sån utveckling.

En bisarrt stor del av svenskars tid går idag ut på att undvika att interagera med u-landsmänniskor. Detta kostar både tid, välmående och pengar. Den verkligt stora alternativkostnaden är dock helt okänd men går troligtvis inte att värdera i pengar. Det handlar om det som kunde varit, det Sverige som hade kunnat existera, och det folk som hade kunnat vara. Troligen tusentals miljarder, jag har tjatat om det förut men för denna summa hade vi kunnat vara rymdvikingar. De tog vårt vita rymdimperium från oss, vi förlåter dem aldrig.

 • Sigfader

  reeeeeeeeeeeeee sossarna IGEN!?!?!

 • Sigfader

  >tfw

 • Sigfader
 • Karpstryparn

  Bra artikel!

 • TotalLiberal

  Varför inte kalla problemet vid dess rätta namn – islam? Ingen annan grupp än muslimerna har problem med att samexistera konstruktivt i västerlandet. (Jo ”romerna” förstås fast de hade ju inte funnits här om rättssystemet hade fungerat korrekt)

  • Sigfader

   ^^^^ K U C K

   Ja, kristna araber i Södertälje går ju hur smidigt som helst, eller hur?!
   Albinoätare från inre Kongo som smetar chili i ögonen på ”besatta” barn är inga problem, Islam är problemet! Israel är vår bästa allierade!

   • White Mothership

    ”Jag är nationalist och jag är för invandring”
    – Jimmie Åkesson

    Precis, mer kristna araber till Södertälje. Yay!

    Uppenbarligen måste det till ett omfattande utbildningsarbete här (Ingrid Carlqvist retweetade iofs den här artikeln så det kan vara skälet till ovanstående kommentators fokus på islam) Islam är inte problemet. Om det är det någon religions anhängare som verkligen är roten till problemet, så är det inte Islam (Host).

 • White Mothership

  Grym artikel, riktigt bra. Jag har ofta funderat på hur en althöger på nätet ska kunna fungera i Sverige med tanke på lagen om hets mot folkgrupp (Skicka ett ugns-mem till en journalist, gå direkt i fängelse, ungefär), men den här lilla essän gör det på ett utmärkt och fyndigt sätt.

  Jag har skrockat mycket för mig själv det sista över politisk inkorrekhet och när jag läste den här artikeln satt jag och småskrattade hela tiden när jag läste. Den så kallade blatteskatten är dessutom ett utmärkt koncept som jag har missat helt.

  Bra jobbat!