Perspektiv

Ur skuggorna—om att bli offentlig ytterhöger i dagens Sverige

Gästkrönika

En ny spinn på det gamla ordspråket ”när fan blir gammal blir han religiös”, skulle kunna vara ”när svensken blir gammal blir han rasist”. Janne Josefsson är ett talande exempel. I sitt sommarprat i P1 var det uppenbart hur trött han var på hur det hela tiden känns som att gå på äggskal i den offentliga debatten. Ängsligheten över att säga något utanför den senaste upplagan av PK-manualen är kvävande. Men Janne snubblar fram längs PK-gränsen som märker ut åsiktskorridoren i Sverige. I förhållande till sina journalistkollegor, så är han märkbart genuin.

Fler måste ta steget ut ur skuggorna och tala ut istället för att knyta näven i fickan. Och om man verkligen inte kan, så håll åtminstone dem som gör det om ryggen. Jag finner det det oerhört svagt och fegt att de som själva håller sig anonyma bakom trippelsäkringar, både i köttrymd och webbrymd ska tillåtas äga narrativet.

Det är lätt att snacka när man bara behöver vara ett namn- och könlöst spöke; det blir ett hyckleri utan dess like när de kan hävda sin överlägsna analys, utan minsta risk, medan de som står mitt ute på den minerade spelplanen måste akta sig vid minsta steg.

Nej du min ”kamrat”, Sverige kommer inte att återtas av internetavatarer, i slutändan kokar det ner till verklig aktion. Vi måste fråga oss vad vi vill kunna blicka tillbaka till på dödsbädden. Vad är det till syvende og sidst som räknas — bekvämlighet, eller att du ”minsann var där!”? Väljer du det senare har du varit delaktig i kampen.

Visst svider det att bli kallad rasistnazistfascist, men varför bry sig om vad obildade normisar känner inför dig. Men det finns, som öppen reaktionär och nationalist, ytterligare tillfällen att rödpillra folk. Du kan gestalta autenticitet på ett helt annat sätt än vad du kan via sociala medier. Dina idéer måste vara slagkraftiga, men kommer de inte från en genuin känsla når de inte fram. Här har vi en fördel—vi vet att vi har rätten på vår sida, vi behöver inte ljuga. Det kan vara en fördel att utöka sin arsenal av idéer. Läs mer. Ta till dig lite av till exempel Faye, Kevin MacDonald, David Duke, Alain de Benoist, Evola — vår tradition är rik på fantastiska tänkare som väntar på att upptäckas.

Att vara påläst ingjuter mod till att ta en obekväm diskussion. Vad är det värsta som kan hända? Om vi alla bara kunde stå ut med lite verbal pajkastning då och då så hade vi sluppit mycket onödigt lidande. Kliv ut ur skuggorna och sälla dig till oss äkta CIS-are och våga vara stolt över din nationella läggning!

Aldrig förr har tillfället för detta varit bättre. Mångkulturen har aldrig varit så kännbar som den är nu. Den får till och med en femme fatale som Janouch att kväljas upp djupsinniga ursäkter.

Men bli för den skull inte svartpillrad. Bli inte som Peter, ge inte upp, välj inte death by svartpiller.

Bli heller inte hysterisk. Bli inte som Lamotte, sitt inte och gapa i en bil. Vad vill han, vet han ens det själv? Den mellanmjölksaktiga retoriken räcker inte. Det krävs radikalare idéer. Läs högerradikala böcker för att inspireras.

Så hur ska man bete sig då? Jag vill ändå avsluta med mitt nya favoritargument; ”men kärlek då? Kan vi inte prata om kärlek istället??” För vem kan motstå retorik laddad med känsloargument när vi vuxna bara försöker hålla oss till en saklig debatt. Jag kan bara tala för mig själv, men det enda jag vill bevisa för omvärlden är just detta: min kärlek till mitt folk. Jag står upp för det jag tror på, fast i min övertygelse om vår rätt till att bevara den nordiska människan och andra europeiska folk — hennes brödrafolk — och trygga vår fortlevnad i en framtid lika ädel som oviss.

Gästkrönika av
Elisabeth Kimming

 • NysvenskMigrant

  Det är väl bara Dulny i Vita Pillret som poddar med sitt riktiga namn? Alla andra har väl bara alias?

  • Lidingöbon

   De är ju bara två ordinarie i podden så 50% då. Alla gäster som varit med går ju ut med namn och identitet!

   Dina kommentarer är så efterblivna att det är svårt att se att du skulle hålla på med något annat än att trolla.

   • NysvenskMigrant

    Kristoffer är också ordinare och är anonym. Alttså är 67% anonyma.

 • Klas2

  Tack för en jättebra krönika!

 • Pingback: 15 saker som fick dig att få nog av mångkultur – Nordisk alternativhöger()