Perspektiv

Narren styr

Vi verkar leva i ett skämt till samhälle idag. Vi har nu fått två ministrar som avgått och en till som kanske får göra det på grund av den största läckan av information någonsin. Läckan har dock inte skett med flit, nejdå, den har skett på grund av inkompetens. Information om fordonsregistret, belastingsregistret och stridspiloters hemadress med mera har funnits tillgänglig på grund av att vi verkar styras av inkompetenta narrar.

Vi har den, på papperet, minst kompetenta regeringen i Sveriges historia som tillsatt en generaldirektör som valt att ”göra avsteg” från lagen. Vilken härlig omskrivning! Vi kallar det inte för att bryta mot lagen, vi ”gör avsteg” från den. Men vad gör det? Det totala straffet verkade hamna på runt 70 000 kronor, vilket jag antar är ungefär en månadslön för henne – netto. Stig Bergling läckte, förvisso medvetet, betydligt mindre information än vad som nu kommit ut. Han fick livstids fängelse och tidningarna lyfte frivilligt fram fallet som mycket allvarligt och stort. Nu fick istället alternativ media tvinga upp läckan i ljuset.

Oavsett, är det inte till och med värre att läckan skett på grund av inkompetens? Det säger ganska mycket om skicket hos de svenska myndigheterna. Generaldirektörer tillsätts av deras vänner inom Partiet, till synes utan hänsyn till kompetens. Den aktuella generaldirektören är inte direkt ensam om att ha varit direkt olämplig för sin post. Generaldirektörerna verkar generellt sett vara korrupta clowner.

Finspång förutspås av vissa esoteriker inom den nordiska althögern att bli den plats på vilken folktribunalen kommer att hållas.

Det finns fler exempel på vårt clownsamhälle: Den så kallade oppositionen består av flera partier som inte vill ta makten eftersom de då skulle vara tvungna att regera med stöd av Sverigedemokraterna. Åh nej! Ett milt socialkonservativt och kulturnationalistiskt parti kanske får inflytande över svensk politik! Vad ska vi då ta oss till? Bättre att låta den minst kompetenta socialistiska regeringen någonsin få fortsätta. Vad är det för fel på er hanrejer i ”borgerligheten”?

Det som kanske ändå tar priset idag är att artisters åsikter lyfts fram som relevanta. Det mest extrema och efterblivna exemplet på detta är Tzara Zlarzzon eller vad hon nu heter. En tonårig sångerska som inte verkar vara särskilt intellektuellt begåvad och gör härliga uttalanden om hur hon hatar killar och hur gamla människor bara borde dö (du vet att anledningen till att du finns är gamla människor, eller hur Zarzar?) och hon verkar tas på allvar som om hennes åsikter är värda att lyssna på! En minister har till och med sagt att hon är ”så cool”. Hon är ett barn! Varför skulle vi bry oss om vad en person vars hjärna inte ens har växt färdigt och som är totalt okunnig och dessutom extremt narcissistisk tycker om politik? Jag lovar er, i normala samhällen skulle ingen ha lyssnat på henne.

Henrik Schyffert är ett annat härligt exempel. Mannen som har en föreställning som heter ”var inte rädda” och sedan omedelbart efter terrorattentatet skriver i sociala medier om hur rädd han är. Vi har tydligen, enligt Henriks genomtänkta samhällsanalys, aldrig varit tryggare. Vilket universum lever en sådan person i? Visst, bor man i ett överklassområde och låter sina barn gå i helvita skolor så känner man sig säkert heltrygg. Jag vill inte tjata om brottsstatistik, men jag måste nämna ett par siffror som förändrats sedan Henriks barndom på 70-talet: Misshandel har ökat från under 250 anmälda per 100 000 invånare 1975 till strax under 1000 idag. Skadegörelse från runt 600 per 100 000 invånare  år 1975 till över 2000 idag. Skjutningar har i ”utanförskapsområden” (alltså områden med mycket icke-svenskar) ökat från 6 stycken per 100 000 invånare år 2006 till 15,8 per 100 000 invånare år 2014. I resten av landet har siffran minskat från 3,3 till 3,2. Antalet försök till mord eller dråp per 100 000 invånare har ökat från 2 år 1975 till 9 år 2015, alltså 4,5 gånger så många per år per 100 000 invånare. Antalet anlagda bilbränder har enligt Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap ökat från runt 400 år 1998 (när de började mäta) till runt 1400 här om året. Men vi har aldrig varit tryggare tycker Henrik. Vilket geni, akta er så att ni inte skär er på hans skarpa intellekt!

Det är symptomatiskt för ett samhälle i förfall att sådant här tillåts fortgå utan en folkstorm. Vi tillåter oss bli styrda av inkompetenta clowner och sedan uppmanas alla lyssna på vad underhållare tycker om saken. Hur skulle det se ut om kungen för några hundra år sedan valde att lyssna på hovnarren i viktiga politiska frågor? Det skulle leda till inbördeskrig och uppror, idag lyssnar inte bara kungen på hovnarren. Hovnarren har blivit kung.

  • Parsifal

    Blaren har normaliserats och blivit en aktningsvärd samhällsmedborgare. Hur har detta överhuvudtaget varit möjligt? Det är ju en indikation på att något är fundamentalt fel i vårt samhälle. Det är naturligtvis ett ämne för böcker och avhandlingar men en ledtråd finner man i en artikel (31/7) av Dick Erixon på Samtiden.nu . Den demokratiska dialogen har sedan länge satts ur spel av PK-samhället med hjälp av totalitära metoder såsom dehumanisering, hot och våld. En fri och öppen dialog är demokratins livsluft. Men denna har man varit villig att offra för andra syften såsom mångkultur och diverse kulturmarxistiska trosartiklar av typ ”alla människors lika värde”. Erixon påvisar hur märkvärdigt svårt både regeringen och DN (han kommenterar en ledarartikel) har att ta in denna tämligen enkla slutsats.

  • Pingback: 15 saker som fick dig att få nog av mångkultur – Nordisk alternativhöger()