Perspektiv

Miljöhyckleriet – ett exempel på taktisk nihilism

Om du frågar en hippie, miljöfåne, eller socialist varför klimathotet växer med åren kommer de alltid säga att det är på grund av att vi som bor i den industrialiserade världen konsumerar ohållbara mängder resurser och släpper ut alldeles för mycket koldioxid. De säger att det är för att länder som USA är så beroende av olja, samt att Kinas ekonomi växer så snabbt. Av någon anledning är det dock Sveriges ansvar att driva ekonomin rakt ner i papperskorgen bara för att spara någon extra procent på våra CO2-utsläpp.

Konstigt nog, verkar det här vara samma personer som vill ge mångmiljarder i bidrag till utländska stater för att deras ekonomi ska växa, och även  ta in horder av ”flyktingar” från utomeuropeiska länder. Varför? Om det nu är västvärlden som förstör miljön, varför ska vi då bidra med pengar så miljarder människor i U-länder kan köra bil och använda plastpåsar?  Borde vi inte försöka begränsa deras tekniska utveckling såväl som deras befolkning om vi vill bevara miljön?

Ett annat hyckleri från miljövänstern är också hur Sverige måste ta in invandrare för att vår befolkning ska fortsätta växa och vi ska ha råd att betala för välfärd och pensioner. Hallå, jag som trodde att planeten inte klarar av sju miljarder människor om alla ska ha vår levnadsstandard, och nu vill ni att Sveriges befolkning ska öka kontinuerligt? Ett typexempel på taktisk nihilsm.

För att summera: Miljöfånarna vill att vi ska leva mer primitivt för miljöns skull, men de vill också utveckla afrikanska länder så de blir mer tekniska. Miljöfånarna säger att planeten inte klarar att uppehålla så här många människor, men vill ändå hjälpa fattiga länder minska barnadödligheten och öka medellivslängden. Miljöfånarna säger att vår levnadsstandard är det som tar kål på planeten, men vill att västvärldens befolkning ska öka kontinuerligt.

”Oroa dig inte, så länge du handlar med ekologiska plastkassar på Ica och klimatkompenserar din utlandssemester, så kommer allt  att ordna sig”.

  • Endymion

    Man kan inte utgå ifrån att folk har en konsekvent syn på saker och ting. Det har dom inte, när det gäller någonting överhuvudtaget. Deras trossystem är resultatet av konformism och indoktrination, inte mycket annat.

    Med andra ord, dom är lättinfluerade idioter. Demokrati är ingen bra idé, faktum är att det krävs en extrem arrogans från dessa idioter för att ens kunna tro på demokrati överhuvudtaget.

    Dom är mentala bäbisar och bör omyndigförklaras snarast möjligast.