Perspektiv

Andrew Anglin – den mest censurerade mannen ännu vid liv

En ny epok har inträtt. Tiden för den rättframma censuren av internet i USA och Europa. Hemsidan dailystormer.com (DS) stängdes ner på grund av att den kritiserar makten. Yttrandefrihet handlar alltid om rätten att kritisera makten. Sokrates dömdes till att tömma giftbägaren därför att han avklädde makten, han visade att de styrande inte besatt den kunskap och visdom på vilken de byggde sin auktoritet. Jesus korsfästes för att han utmanade fariséernas falska fromhet och deras vanvettiga styre, som bara en generation senare kom att utmynna i förstörelsen av judarnas älskade tempel. I veckan stängdes Andrew Anglins hemsida ner för att han outtröttligt, i över fyra långa år har kritiserat makten i Västerlandet.

Yttrandefrihet handlar inte om att försvara rätten att tala om elallergi, astrologi, chemtrails eller andra ämnen som inte utmanar de styrande, utan om rätten att kritisera de som har möjlighet att hindra yttrandefrihet, det vill säga Makten. När kyrkan fortfarande hade politisk makt så handlade yttrandefrihet om rätten att kritisera kyrkan och den kristna teologin. Idag behövs inte yttrandefrihet för att kritisera kyrkan, eftersom kyrkan inte har någon makt att tysta sina kritiker med. Även i länder som Tyskland och Frankrike, som inte ens uppehåller en chimär av yttrandefrihet, kan man bespotta kyrkan hur mycket man vill. Den franska tidningen Charlie Hebdo har under decennier gjort sig lustiga över två av de abrahamitiska religionerna, men de har varit sparsamma i sina skämt om den tredje abrahamitiska religionen, eftersom de inte vill dömas till enorma bötesbelopp, ty denna ”religion” kontrollerar de franska domstolarna.

Rent tekniskt stängdes Dailystormer ned genom att deras domännamn dailystormer.com togs bort av domännamnsleverantören GoDaddy. När de då bytte domän till dailystormer.wang (Kina) dröjde det inte länge förrän även denna togs bort, det vill säga hemsidan stängdes ner. Likt en drunknande som kippar efter andan dök hemsidan för någon timme upp på dailystormer.ru (Ryssland) men ”shut down” var även här ett faktum, eller om hemsidan kraschade då Cloudflare sade upp sitt avtal med Dailystormer. Cloudflare är ett företag som erbjuder skydd mot så kallade DoS-attacker, attacker som innebär att en hemsida överbelastas med trafik, så att användare inte kan komma åt hemsidan. Anglin skriver: I have effectively been banned by ICANN (organisationen som godkänner domännamnsleverantörer), as well as the monopolistic anti-ddosing service Cloudflare.

Efter ett sista underfundigt, men kortlivat, försök att driva domänen dailystormer.lol, som även den stängdes ner av domännamnsleverantören så kapitulerade Andrew Anglin och Weev (den tekniskt ansvarige på DS). Nu finns hemsidan enbart att tillgå på “the dark web” under adressen http://dstormer6em3i4km.onion/. Vill du följa Andrew och Weev på ”normienet” (det vanliga internet) går det bra att göra det på den twitterliknande sidan gab.ai.

Det finns nationella som i åratal har sagt att internet kommer censureras mycket hårt. För att nämna ett exempel kan vi ta Jonas de Geer. de Geer har inte grundat sin nu bevisat riktiga förutsägelse på teknisk kunskap, utan på sin stora kunskap i ett evigt ämne som är anknutet till censur, makt och pengar. Hur kommer det sig då att bara ”nazister” är för yttrandefrihet idag? Det är en fråga ärliga människor på hela den politiska skalan bör fråga sig. Kan vi kanske finna svaret i att yttrandefriheten i Sverige inskränks just av gummilagen hets mot folkgrupp? Lagen infördes 1948 för att tysta Einar Åberg.

Dailystormer har varit först när det kommer till många ”shut downs”, till exempel avstängning från PayPal, Disqus, GoFundMe och Patreon så vi kan vänta oss att fler hemsidor som kritiserar den verkliga makten kommer gå Dailystormers öde till mötes.