Perspektiv

Joakim Lamottes esoteriska visdom

Joakim Lamotte, vilket jag utgår ifrån är latin för ”ljusbringare” eller något liknande, är inte alltid lätt att förstå. Många missuppfattar hans uttalanden och verkar tro att de är planlösa känsloyttringar utan djupare mening. Som lamotteokratins främste hierofant och ordförande i Partiet Lamotteokraterna Revolutionärerna Föräldraansvarstagarna (PLRF) ska jag nu förklara för er den djupare innebörden i några av Lamottes ord.

”Var är föräldraansvaret?”

Lamotte refererar tydligt här till den traditionella familjens sammanbrott som samhällsbärande institution. Familjen är grunden i civilisationsbygget och den plats där individen hämtar sin styrka och sin glädje. Familjen har som institution motarbetats under moderniteten, av människor med förvirrade idéer om att den skulle vara förtryckande eller stå i vägen för någon utopi. Men alla dessa utopier baserar sig på falska antropologier, på vad ideologerna tycker att människan ska vara istället för på vad hon faktiskt är. Lamotte vänder sig uppenbart emot detta. Bra sagt Lamotte!

”Jag befinner mig nu i Patong”

Patong är en före detta fiskeby som utvecklats till ett festområde känt för sin stora dekadens. Patong ligger i Thailand, som är en traditionell monarki på ekonomisk uppgång. Här refererar Lamotte till konflikten mellan moderniteten och traditionen. Hur slitningar uppstår och antagligen också till lösningen på dessa. Att han säger sig ”befinna” sig i Patong låter oss förstå att det också är så vi ska agera. På samma sätt som Julius Evola uppmanar oss att ”rida tigern” uppmanar den intellektuellt högre stående Joakim Lamotte oss att befinna oss mitt i moderniteten utan att låta oss andligen dras ner av den.

”Hela det här landet håller på att förvandlas till ett mentalsjukhus”

Här refererar Lamotte till fenomenet ”den helige dåren”, som historiskt ansetts bära på en stor visdom i sin dårskap. Den helige dåren kunde också uttala sig om makten på ett sätt som ingen annan kunde göra ostraffat. Uppenbarligen är detta en referens till att i kali yugan så styrs världen av en antimänsklig makt som vi är kallade att bekämpa. Vi kommer då betraktas som dårar av samtiden, men ska samtidigt veta att vi utför guds arbete.

Ordet ”förvandlas” i meningen refererar också till den inre transformation som var medeltidens alkemisters egentliga mål, där bly förvandlas till guld. Lamotte refererar alltså till att vårt inre ska genomgå denna transformation. Antagligen menar han också här att den nuvarande tidsåldern, kali yugan, nu ska övergå i en gyllene tidsålder, satya yuga, men detta är något mer otydligt så jag vågar inte uttala mig om det säkert. I väntan på att nya ord ska komma till oss alltså!

Joakim Lamotte übermensch

”Jag sitter här med en klump i magen just nu”

Här refererar tydligt Lamotte till manipura, chakrat vid solar plexus eller naveln. Manipura är centret för bland annat viljestyrka och detta uttalande är därmed en uppmaning till kamp! Från tidigare uppmaningar kan vi förstå att denna kamp ska föras på två plan: Dels en yttre kamp, gentemot de mörkrets makter som styr vår värld, och dels på ett inre plan. Den inre kampen har som mål en total transformation och upplysning och är den viktigare av de två.

”Blattejävlar”

Här uttrycker Lamotte helig vrede över nedbrytandet av den dharma, som i detta fall innebär en ordning där varje folk tillåts utvecklas i frivilligt utbyte med andra folk. Den påtvingade mångkulturen är därmed adharmisk och gör att Lamotte känner en helt befogad helig vrede. Dessutom, vilka är vi att ifrågasätta denna vrede?

”Är det detta samhället ni vill se?”

Nej, Joakim Lamotte, det är det verkligen inte. Lamotte chockar och väcker lyssnaren så att lyssnaren kan bli mer mottaglig för det djupare budskapet som följer. Lamotte får här den stora massan i rörelse i förberedelse på den kommande tidens Lamotteokrati: Det tusenåriga Lamotteokratiska riket.

 • Är vi arga på Lamotte av någon särskild anledning? Hoppas det annars var detta ett trist påhopp mot en kille som jag antar är på vår sida. (Det finns bara två sidor)

  • Det är ju en hyllningsartikel. Det är ingen som är arg på Lamotte. Lamotte är däremot väldigt arg på samhället.

 • Att vara en helig dåre kan faktiskt vara riktigt kul. Åtminstone om man syftar på den simulerade versionen.

  The Malkavians are a clan of Kindred cursed with insanity. Every Malkavian is in some fashion insane; in game terms, they have at least one derangement they can never remove. They are one of the original seven clans of the Camarilla and a pillar of the organization. Throughout history, the Malkavians have been the seers and oracles of the Kindred, bound by strange compulsions and insight.

  http://whitewolf.wikia.com/wiki/Malkavian_(VTM)
  http://vtmb.wikia.com/wiki/Malkavian

  • Underbart spel! Givetvis var Malkavians favoritklanen att spela med dessutom. Mycket möjligt att Lamotte tillhör dem och har djupare insikter som de flesta dödliga endast ser som 40-talistpostningar…

   • Har du haft lyckan att spela papper, penna och tärningar? Så fall avundas jag dig. Spelade D&D och AD&D 4-5 år på 90-talet men det var innan White Wolf ens existerade. Men vad Bloodlines anbelangar så är Malkavians också mina favoriter och klart roligast att spela. Dualitet har förljt med hela livet så Toreador ligger mig också varmt om hjärtat. Malks får representera min mörka sida och Toreador min ljusa sida. Men det som hade varit roligast med det riktiga spelet är att jag hade kunnat få utlopp för min improvisationsförmåga. Då hade jag insisterat att få börja med Malk.

    • Tyvärr inte, jag upptäckte Vampire först 2004 när Bloodlines släpptes. Tveklöst ett av mina favoritspel till PC genom tiderna! Trots alla buggar är erbjuder det en upplevelse som få titlar kan erbjuda idag, 13 år senare.

     • Spela med Wesp5’s plus-patch om du inte redan har gjort det. Extra-levlar till Dr Grouts mansion och Hallowbrook Hotel. Även att museum-questen har lite nya tillägg och att man träffar Nines och dom andra Anarchsen på helt nytt ställe och inte i Luckee Star Motel. Dessutom finns det en shortcut i Warrens, så man slipper de mesta men att man får uppleva lite nytt efteråt. Bäst av allt, förutom maze-leveln hos Grout är leveln A Night At The Library. Vilket även innebär att man kommer in på några ställen i Santa Monica som tidigare har varit stängda, Tobaksaffären, det stängda kaféet och att man kommer ut på piren. Bibblan-leveln planerades av Troika men utfördes aldrig. Så jag antar att det är Werner Spahl (Wesp5) som restaurerat den. Det roliga är att man får möta ännu en Sabbat-klan, nämligen Lasombra. Man får en glimt av honom redan i början i en av gränderna där han snabbt använder obfuscation när man kommer närmare honom. Sedan dyker han upp en gång till på skrotupplaget men använder teleportation. När man väl konfronterar honom i hans lair får man ett bredsvärd.
      Måste testa Antitribu-modden nån gång också.
      Följer just nu en videogenomgång av Age Of Redemption vilket är en mod till föregångaren VtM: Redemption. Är nu extremt sugen på att även spela om det äldre spelet med Christof Romuald. Har spelat Bloodlines i ett år nu efter flera års uppehåll men börjar bli lite mätt.

     • Nu blev det rejält OT här, men jag tackar för den ordentliga genomgången! Det var några år sedan jag spelade det med plus-patchen så det har uppenbarligen tillkommit en hel del nytt!

     • Fan, jag fick en sån jävla bra idé. Att göra vår egen mod. Vi byter ut LA mot Stockholm. Hub Santa Monica får bli Södertälje istället. Downtown får bli innanför tullarna. Last Round kan bli nån pub på Södermalm. Hollywood får bli Marieberg. Chinatown får bli Rinkeby. Göra det som renodlad satir men samtidigt ska det vara spelbart.
      Hur som helst kul att träffa en annan fan för omväxlings skull. De flesta brukar gnälla på att det är ett för gammalt spel eller att det är för buggigt eller båda delarna.

   • Ja, han hade nog passat bäst som Malk.

 • Sven™

  Tack Robert för din detaljbelysning hur vi ska tolka dessa ytterst tänkvärda men svårbegripliga narrativ som Lamotte erbjuder oss vanliga dödliga.

  Gud välsigne Lamotteokratin som kommer leda vårt folk och fosterland till den till den nationella renässansen.

 • Hin Håle

  Kul bajsbrevning!