Vilka är vi?

Christoffer Dulny, ordförande

Christoffer Dulny är ordförande för Nordisk alternativhöger. Han har en lång bakgrund inom Sverigedemokraterna där han har varit aktiv sedan 2009.

Pressekreterare, politisk sekreterare, samordnare för politik och kommunikation samt budgetchef är några av de uppgifter han haft i sin roll som tjänsteman på riksdagskansliet. I sin roll som politiker har han varit ordförande för SD Stockholms stad samt en kort sejour som invald riksdagsledamot.

Utöver detta har han en bakgrund inom juridik efter att ha studerat juristprogrammet på Örebro och Stockholms universitet med en examen i rättsvetenskap. Detta sammantaget gör honom till en kompetent och nödvändig kugge i det hjul som är Nordisk Alternativhöger.

Daniel Friberg, vice ordförande

Daniel Friberg är en av medgrundarna och europeisk redaktör för AltRight.com. Han är också grundare och redaktör för den Nordiska alternativhögerns tankesmedja Motpol.nu, såväl som grundare och VD för det brittiska bokförlaget Arktos Media Ltd., som är den världsledande förläggaren för traditionalistisk och högerorienterad litteratur.

Vidare är han författare till den bästsäljande boken Högern kommer tillbaka: En handbok för den äkta oppositionen (Arktos, 2015) som hittills publicerats på över tolv olika språk.

Utöver detta har han en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Han har tidigare bedrivit forskning om Göteborg sjöfartskluster, arbetat med fusioner och förvärv, företagsvärdering, som ekonomichef, managementkonsult och som styrelseordförande och VD inom den svenska gruvindustrin.

Daniel är sist men inte minst organisatören bakom den största europeiska alternativhögerkonferensen ”Identitär Idé” (som samlade närmare 400 personer vid sin nionde upplaga den 25 februari 2017), och håller fortlöpande föreläsningar, tal och ger intervjuer över hela Europa och USA.

Richard Spencer, strategisk rådgivare

Richard Spencer är ordförande och ledamot för The National Policy Institute och Washington Summit Publishers. Han är även grundare och redaktör för Radix Journal, och var tidigare biträdande redaktör för The American Conservative och chefredaktör för Taki’s Magazine (Takimag). 2010 grundade han AlternativeRight.com. Spencer är även en frekvent radiovärd, videobloggare och skribent på AltRight.com.

Spencers artiklar och aktiviteter har fått publicitet i New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, National Public Radio, The Rachel Maddow Show, Buzzfeed, Salon.com, Vice.com, med flera. Spencer har även varit en regelbunden expertkommentator på kanalen RT International.

Spencer har talat på varje NPI-konferens och har varit gästtalare vid Property and Freedom Society, The Traditional Britain Group, American Renaissance, och HL Mencken Club. Spencer har en kandidatexamen i humaniora från University of Virginia och en masterexamen från University of Chicago. Han var tidigare en doktorand vid Duke University, innan han slog sig in på den journalistiska banan.